Coleslaw
Oppskrift av: Craig Whitson
180 minutter
TilbehørIngredienser
3 stk
stor gulrot, revet1 ss
salt1 dl
fløte1.5 dl
melk6 ss
eplecidereddik2 ss
majones2 fedd
hvitløk, finhakkedeSlik gjør du det:
1. Ha de ferdigrevne ingrediensene i en stor bolle. 2. Dryss saltet over grønnsakene og la dem stå minst 1, men helst 2 timer (dette for å dra ut litt av fuktigheten) 3. Skyll grønnsakene for å få vekk saltet, og fjern så mye vann som mulig (her er en salatsentrifuge tingen). Tørk dem så godt som mulig med tørkepapir. 4. Bland sammen fløte, melk, sukker, eddik, majones og hvitløk i en bolle. 5. Bland fløte- og majonesdressingen godt sammen med grønnsakene. Smak til med salt og oppbevar den i kjøleskapet i minst 30 minutter før servering. Tips: For dere som liker det hot: Tilsett et par-tre finhakkede friske chilier (selv liker jeg godt jalapeños). Lag coleslaw dagen før Oppbevar grønnsakene og sausen hver for seg og bland alt sammen en time før servering. Da kan du salte grønnsakene og sile dem av etter et par timer kvelden før. Tørk grønnsakene godt. Legg dem i en bolle, dekk over plastfolie og ha dem i kjøleskapet til neste dag. Kilde: "Far lukter svidd" av Craig Whitson