Couscous med roulli og auberginerøre
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Couscous:
2.5 dl
couscous2 fedd
hvitløk1 stk
hakket løk50 g
spinat, frisk50 g
brekkbønner50 g
gulrot50 g
champignonRoilli (afrikansk saus):
1 stk
paprika, rød2 fedd
hvitløk1 stk
chili, rød6 ss
olivenoljeAuberginerøre:
1 stk
aubergine2 dl
olivenolje2 fedd
hvitløkSlik gjør du det:
Lag couscous etter anvisning på pakken og avkjøl. Alle grønnsakene til couscousblandingen stekes i olje. Ha i couscousen og smak til med salt og pepper. (Du kan bruke alle typer grønnsaker, og man kan sette til både kjøtt, fisk eller skalldyr). Del paprikaen i to på langs, smør med litt olje og stek i ovn på 220 grader i 10 minutter eller til skinnet er svart. Avkjøl i vann, og dra deretter av skinnet. Kjør paprika, hviløk og chili i foodprosessor. Spe med oljen og smak til med salt og pepper. Stikk noen hull i aubergineskinnet og stek i ovn på 200 grader i 15 min. Avkjøl. Fjern skallet på auberginen og ha kjøttet, hvitløken og oljen i en foodprosessor. Kjør til en masse, smak til med salt og pepper. Server couscousblandingen på tallerken med sausene rundt. Spis gjerne blåskjell til. Pynt med kryddergrønt.