Couscousfylte auberginer
Oppskrift av: Art of Taste
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 stk
aubergine2 ss
sitron125 g
cheddar50 g
parmesanFyll
40 g
couscous1.5 dl
vann2 ss
olivenolje1 stk
løk3 fedd
hvitløk1 stk
paprika1 stk
chili, rød75 g
oliven, sorte2 ss
tomatpuré400 g
tomatboks1 ts
honning3 ss
koriander, ferskSlik gjør du det:
Del auberginen i to, ta ut kjøttet. Kutt kjøttet i biter, ha litt olje og sitronsaft over. Stek auberginskallene med skallsiden ned i 30 min. ovnen på 240°C. Bløtlegg couscous i kokende vann. Varm oljen, fres løk, hvitløk mykt før paprika og chillipepper røres inn, la alt få en brunfarge før tomat, oliven, tomatpuré, honning og koriander tilsettes under omrøring. Bland alt med auberginkjøttet og legg det tilbake i auberginskallet, smak til med salt og pepper og dryss over de revne ostene og stek videre i 15 min på 240°C.