Kyllingspidd med spekeskinke servert med couscoussalat
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
kyllingfilet8 skiver
spekeskinke (eller bacon)8 bl
fersk salvieCouscoussalat
250 g
couscous2.5 dl
vann2 ss
smør0.5 stk
slangeagurk, i skiver1 stk
liten rødløk2 stk
tomat0.5 stk
sitron, saft og revet skallYoghurtsaus
2 dl
matyoghurt2 fedd
hvitløk20 bl
basilikum, friskSlik gjør du det:
Del kyllingfiletene i to på langs, legg på 1 blad frisk salvie, surr spekeskinke rundt og træ på spidd. Stek/grill 5-6 min på hver side. Dryss på salt og pepper. NB Pass på salt, spekeskinken kan være salt. Kok opp vann til couscous og dryss grynene i det kokende vannet. La trekke i ca 5 min. Rør inn smør og la grynene trekke i 3-4 min. Rens og finhakk grønnsakene og bland inn i grynene. Smak til med salt, pepper, litt sukker og saft og skall av sitron. Server med en yoghurtsaus: Kjør matyoghurt, hvitløk, frisk basilikum i en hurtigmikser. Smak til med salt og pepper.