Helstekt fylt kylling servert med appelsin og couscous
Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Skyll kyllingen godt innvendig og tørk godt. Rens og skjær løk og epler i båter, bland sammen med rosiner og fyll i kyllingen. Bind bena samen med litt bomullstråd. Pensle kyllingen med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Legg kyllingen på rist over langpanne og stek i varm stekeovn, 160 ºC i ca 1 3/4 time. Prøv om kyllingen er ferdig stekt ved å stikke en liten spiss kniv inn ved lårfestet. Kjøttsaften som kommer ut skal være klar. La kyllingen hvile i 15-20 min før den skjæres opp. Server med coucous og appelsinsalat. Couscous: Kok opp vann. Hell vannet over couscous og la den stå og trekke i 7-8 min. Skjær grønnsakene i terninger. Bland sammen ingrediensene til dressingen og tilsett finhakket mynte og persille. Bland couscous og grønnsaker med dressingen og la salaten stå og trekke en times tid før servering. Appelsin- og chilisalat: Skjær ut fileter av appelsin. Finhakk rød chili og dryss over appelsinene. Tilsett ev ristede (stekt uten smør) pinjekerner eller gresskarkjerner.