Crostini
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
TapasIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Pensle skiver av baguette/ pariserloff med litt olivenolje, legg skivene på et bakepapirkledt stekebrett og stek gylne i stekeovn ved 225 °C.(Kan også ristes i en brødrister) Gni de varme brødskivene med et hvitløkfedd delt i to på langs. Med tomater: Her er smaken så delikat at ingrediensene har stor betydning, Velg solmodne tomater, fersk basilikum og ekstra god olivenolje. Finhakk flådde tomater, hvitløk og basilikum. Bland sammen og vend inn olje og smak til med salt og pepper. Skal tomatsalaten stå en stund, vent med saltet, det vil trekke saft ut av tomatene og gjøre tomatsalaten "våt". Legg tomatsalaten på de ristede loffskivene. Crostini med tomater kan også serveres med en tynn skive spekeskinke eller gratineres i stekeovn med 1 skive chevre. Med røkelaks og pepperrotmajones: Stek brødskivene som beskrevet. Bland majones med pepperot fra tube eller revet frisk pepperot og smør på skivene. Rull tynne skiver av laks sammen og legg over. Rist / stek sesamfrø i tørr stekepanne og dryss over. Pynt med limebåter. Med kremet laks og sort kaviar: Stek brødskivene som beskrevet over. Finhakk røkelaks og bland med litt rømme og finhakket gressløk eller løk. Fordel på de stekte skivene og legg 1 ss sort rogn over. Pynt med litt grønt. Kremet laks og kaviar kan også fylles i små tarteletter (som du får kjøpt ferdig på butikken).