Dampet fiskeflette
Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
500 g
sjøtunge filet400 g
laksefilet1 ss
sitronsaft3 stk
sjalottløk1 ss
smør2 dl
fiskekraft2.5 dl
hvitvin2 dl
kremfløte0.5 krm
safran1 bt
dillSlik gjør du det:
Del sjøtungefiléten på langs. Skjær laksefiléten i strimler like lange som sjøtungefiléten og drypp sitronsaft over. Flett filétstrimlene sammen og fest med en tannstikke. Rens og finhakk sjalottløk og surr den blank i smør. Hell på fiskekraft og småkok ca 5 minutter. Legg i fiskeflettene og la dem trekke ca 6 minutter. Ta dem opp og hold dem varme. Rør kremfløte og safran i fiskekraften og kok sausen inn. Tilsett salt og pepper. Skyll og finhakk mesteparten av dillen og rør den inn i sausen. Anrett sausen sammen med fiskeflettene og pynt med noen dillkvister. husk å fjerne tannstikkerne.