Delfiakake
Julens mektigste kake lager du slik.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
45 minutter
DessertIngredienser
10 stk
kaffe0.5 dl
vann300 g
kokesjokolade, lys2 ss
cognac1 ss
appelsinmarmelade250 g
delfiafett2 stk
egg2 ss
sukkerSlik gjør du det:
Kle en brødform med aluminiumsfolie. Knus kaffebønnene med en morter. Ha dem i en kjele med vann. Ha i sjokolade, konjakk og appelsinmarmelade og delfiafett. La det smelte under omrøring til en jevn masse. Pisk egg og sukker til eggedosis. Hell i sjokolademassen. Bland til det blir jevnt. Hell sjokolade i formen. Legg ett lag med Per-kjeks. Hell et nytt lag med sjokolade. Legg på mer kjeks. Legg geletopper på kjeksen og et nytt lag med sjokolade. Dersom man vil ha marsipan i delfiakaka kan du legge et tynt lag med også. Pynt toppen med nøtter og sjokolade.
La delfiakaken stivne i kjøleskap.