Brownies med snickers
Smaken av salt karamellsaus og salte peanøtter sammen med en fudge brownie er bare magisk.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
90 minutter
KakeIngredienser
1 porsjon
Brownies
120 g
Usaltet smør4 stk
Egg, store350 g
sukker60 g
hvetemel3 ss
kakao1 ts
salt2 ts
Vaniljeekstrakt (kan utelates)Fyll (peanøtter og karamellsaus) og topping (sjokoladesaus)
250 g
sukker85 g
vann170 g
kremfløte1 ts
Vaniljeekstrakt2 klype
salt250 g
peanøtter, salte150 g
kokesjokolade, mørkSlik gjør du det:
Brownies
Ha sjokoladen i en bolle sammen med smøret, og smelt det over et vannbad.
Ha egg, sukker og vanilje i en annen bolle, og bland det lett sammen før du rører inn den smeltede sjokoladeblandingen.
Sikt sammen mel, kakao og salt, og vend det inn i røren.
Fordel browniesrøren i silikonmuffinsform eller på et muffinsbrett. Ikke ha disse mer enn halvfull.
Stek midt i oven ved 180 grader i ca 20-25 minutter.
Avkjøl kakene i formen og sett den i kjøleskapet i ca 1 time.
Fyll
Lag karamellsausen først.
Mål opp kremfløten og sett den til side.
Ha sukker og vann i en liten tykkbunnet kjele og bland det sammen.
Sett kjelen på middels varme og rør hele tiden inntil du ser at sukkeret er helt oppløst. Når sukkeret er helt oppløst, slutt å røre, men fortsett å koke sukkerblandingen til den har fått en nokså mørk karamellfarge. Jo mørkere farge, jo bitrere karamell. Det er smak og behag. Prøv deg frem.
Ta kjelen av varmen og tilsett kremfløten i tre omganger. Rør godt mellom hver gang. Blandingen kommer til å boble nokså mye, så vær forsiktig så du ikke brenner deg.
Når du har en jevn og fin saus, tilsettes salt og vanilje. Rør godt rundt.
Avkjøl karamellsausen i 20 minutter før du har i salte peanøtter.
Fyll hver brownie med 1 eller 2 ss av karamellsaus- og peanøttblandingen.
Sett det tilbake i kjøleskapet til det stivner.
Smelt kokesjokoladen med olje. Ta snickersbrowniesene ut av silikonformene og dypp toppene i sjokoladen.