Brownies med snickers

Brownies med snickers

Smaken av salt karamellsaus og salte peanøtter sammen med en fudge brownie er bare magisk.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen
90 minutter
Kake

Ingredienser

1 porsjon

Brownies

120 g

Usaltet smør

4 stk

Egg, store

350 g

sukker

3 ss

kakao

1 ts

salt

2 ts

Vaniljeekstrakt (kan utelates)

Fyll (peanøtter og karamellsaus) og topping (sjokoladesaus)

250 g

sukker

85 g

vann

1 ts

Vaniljeekstrakt

2 klype

salt

Slik gjør du det:

Brownies

Ha sjokoladen i en bolle sammen med smøret, og smelt det over et vannbad.
Ha egg, sukker og vanilje i en annen bolle, og bland det lett sammen før du rører inn den smeltede sjokoladeblandingen.
Sikt sammen mel, kakao og salt, og vend det inn i røren.
Fordel browniesrøren i silikonmuffinsform eller på et muffinsbrett. Ikke ha disse mer enn halvfull.
Stek midt i oven ved 180 grader i ca 20-25 minutter.
Avkjøl kakene i formen og sett den i kjøleskapet i ca 1 time.

Fyll

Lag karamellsausen først.
Mål opp kremfløten og sett den til side.
Ha sukker og vann i en liten tykkbunnet kjele og bland det sammen.
Sett kjelen på middels varme og rør hele tiden inntil du ser at sukkeret er helt oppløst. Når sukkeret er helt oppløst, slutt å røre, men fortsett å koke sukkerblandingen til den har fått en nokså mørk karamellfarge. Jo mørkere farge, jo bitrere karamell. Det er smak og behag. Prøv deg frem.
Ta kjelen av varmen og tilsett kremfløten i tre omganger. Rør godt mellom hver gang. Blandingen kommer til å boble nokså mye, så vær forsiktig så du ikke brenner deg.
Når du har en jevn og fin saus, tilsettes salt og vanilje. Rør godt rundt.
Avkjøl karamellsausen i 20 minutter før du har i salte peanøtter.
Fyll hver brownie med 1 eller 2 ss av karamellsaus- og peanøttblandingen.
Sett det tilbake i kjøleskapet til det stivner.
Smelt kokesjokoladen med olje. Ta snickersbrowniesene ut av silikonformene og dypp toppene i sjokoladen.

Kanskje disse også frister?