Dhal
Mye smak og næring for pengene.
Oppskrift av: Håvard Egge
45 minutter
GryterettIngredienser
2 porsjoner
300 g
linser, røde7 dl
vann2 stk
løk2 ts
gurkemeie3 stk
rød chili, finhakket2 fedd
hvitløk1 ts
koriander, malt2 ts
ingefær, revet1 ts
spisskum, maltSlik gjør du det:
Skyll linsene godt slik: Mål opp linser i en bolle og dekk med vann, la så linsene renne av i en sil. Gjenta dette noen ganger.
Legg så linsene i en kasserolle og dekk med vann. Gi linsene et oppkok før vannet siles vekk.Legg linsene på nytt i en kasserolle. Hell så i oppmålt mengde vann sammen med linsene. Tilsett finhakket chili, hakket løk og gurkemeie, og kok opp.La dette syde delvis under lokk, uten omrøring, i 30 minutter.
Tilsett tomatkjøttet og bland det inn i stuingen. Varm opp olje/ghee i en panne og fres krydderne et par minutter på moderat varme.
Rør dette inn i linsestuingen og kok under omrøring til linsene er møre og stuingen tykk.
Smak til med nok salt (du vil trenge rikelig for å få fram smakene).
Server dhal som en rett i seg selv med yoghurt og nanbrød eller som tilbehør til kylling eller lam.