Dronningens smil
Denne sjokoladekaken får deg til å smile.
Christopher Sjuve
90 minutter
KakeIngredienser
Bunn
200 g
mel|200 g
sukker1 ts
bakepulver0.5 ts
natron2 ts
vaniljesukker1 dl
rømme175 g
smør100 g
kokesjokolade, lys2 ss
kakao2 stk
eggKaramellfyll
2.5 dl
sukker6 ss
smør, romtemperert1 ts
salt1.6 dl
kremfløteGlasur
200 g
smør100 g
kokesjokolade, lys100 g
melis1 ts
vaniljesukker2 stk
eggSlik gjør du det:
Ha alt sammen i en foodprosessor (den med kniver)/ vanlig mikser og bland sammen.
Hell røren i to 18 cm smurte springformer og stek i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter.
Karamellfyll
Varm sukkeret i en kasserolle på medium varme. Rør når sukkeret begynner å smelte. Noe av sukkeret vil stivne i klumper, men bare fortsett å røre så vil alt smelte til slutt. Fortsett til sukkeret får en fin brun farge. Pass på at det ikke blir brent. Rør så inn salt og smør til alt er skikkelig blandet. Ta kasserollen av platen og hell i fløten, rør godt til alt er blandet. La den avkjøles.
Glasur
Smelt smør og kokesjokolade i en kjele ved svak varme. La den avkjølte til blandingen er så stiv at du kan snu kjelen på hodet uten at noe renner ut. Ha blandingen over i en bakebolle, og visp inn melis, vaniljesukker og egg.
Ta den ene bunnen og ha på og så mye karamellsaus du ønsker. Legg på den andre bunnen og smør glasuren på toppen og sidene. Man kan godt helle mer karamellsaus på kaken som pynt.