Due i mørk soppsaus
Oppskrift av: Aase Strømstad
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 stk
skogsdue1 stk
løk1 stk
gulrot2 stk
timiankvistSoppsaus:
5 dl
kraft1 ss
soyasaus1 ss
smør, usaltetSlik gjør du det:
Skjær ut brystfiletene fra duene. Kutt opp skrogene og lårene i mindre stykker. Brun bena sammen med grovkuttet løk og gulrot. Hell på så mye vann at det dekker, kok opp, skum av og tilsett timian og en anelse salt. Kok kraften uten lokk i ca. 1 time. Sil og kok den inn til anvist mengde. Rens soppen. Brun soppen i smør, spe med duekraften og la det koke uten lokk til det har kokt inn til litt over det halve. Tilsett soyasaus og smak til med salt og pepper. Rør inn kaldt smør like før servering. Brun duebrystene i smør, dryss på salt og pepper og la dem steke ved svak varme i 5-10 minutter, avhengig av størrelsen og hvor rosa man liker kjøttet. Server duebrystene med sausen og annet tilbehør etter ønske.