Eggestand med aubergine
Eggestanden passer godt som tilbehør for eksempel til spekemat og tar seg lekkert ut på et koldtbord.
Christopher Sjuve
180 minutter
TilbehørIngredienser
4 porsjoner
4 stk
sjalottløk2 fedd
hvitløk50 g
smør4 stk
aubergine2 dl
kjøttkraft1 dl
kremfløte3 stk
egg1 ts
salt0.5 ts
pepper100 g
baconi tynne skriverSlik gjør du det:
1. Forvarm ovnen til 250oC eller bruk grillen. Del en aubergine på langs, legg den på rist med skinnsiden opp og stek/grill den til skallet er brent. Avkjøl helt og flå av skallet. 2. Skrell og finhakk løk og hvitløk og la det surre i smør til alt er blankt. Skrell og kutt opp i små biter den rå auberginen og ha den i pannen sammen med løk og timian. 3. La det hele koke noen minutter over svak varme. Tilsett kraften og kok videre til auberginene er møre. Tilsett den stekte auberginen og kok noen minutter til. Rør om. 4. Sil fra kraften, væsken som har dannet seg under kokingen, ca 2 dl. Kok opp og reduser den til det halve eller til det bare er igjen ca 1/2 dl. Hell kraften tilbake i grønnsakblandingen. 5. Lag puré av grønnsakene og tilsett fløte og sammenpisket egg, rør godt. Smak til med salt og pepper. 6. Skru ned varmen til 125oC og sett inn en form med vann. Pensle små former, hell i røren og sett formene i vannbadet. Kok eggestanden 20-30 minutter eller til den har stivnet. Brukes stor form er steketiden 1-1 1/2 time. 7. La formene stå noen minutter til avkjøling før de vendes på serveringsfatet eller tallerkenen. Stek bacon og legg det varmt på eggestanden ved servering. Tips: Eggestand med aubergine i små former kan lages i god tid og varmes opp i vannbad like før servering.
Oppskriften er hentet fra matprat.no (Opplysningskontoret for kjøtt)