Eggs Florentine
Slik har du kanskje ikke smakt egg før...
Oppskrift av: Christopher Sjuve
15 minutter
Forretter og småretterIngredienser
2 porsjoner
Saus
2 stk
eggeplomme200 g
smør0.5 stk
sitronResten
200 g
spinat, frisk2 ss
smør1 knivsodd
muskat2 skiver
brød2 stk
eggSlik gjør du det:
Sausen
Smelt smøret.
Ha eggeplommene i en bolle som tåler varme.Kok opp en liten kjele med vann.
Ha bollen over kjelen med kokvarmt vann. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Pisk kraftig i ca 30 sekunder med noen vanndråper i eggeplommene. Fortsett å piske til det blir tykkere og du kjenner litt motstand.
Ha i litt og litt av det klarede smøret. Pisk smøret inn mellom hver gang.
Smak til med sitronsaft, cayennepepper, salt og pepper.
Resten
Ha smør, muskat og spinat i en kjele. Ha på lokk og la det dampe til spinaten faller sammen.
Stek brødskivene i smør eller olje (kan skippes og bare ristes).
Fordel spinaten på brødskivene. Posjer eggene ved å knekke dem i kokende varmt vann i to minutter. Løft dem ut med hullsleiv. Legg dem på spinaten og server med sausen.
Du kan også servere med skinke eller bacon på brødet.