Ekstra grovt speltbrød med karve og ingefær
Oppskrift av: Mone Eli Sæland
120 minutter
BakverkIngredienser
2 porsjoner
2 dl
appelsinjuice4 dl
vann0.5 dl
olje2 ss
lønnesirup50 g
gjær, fersk2 ts
støtt karve1 ts
ingefær, malt1 ss
salt1 dl
tørr hel spelt5 dl
spelt kli2 dl
spelt flak1 l
spelt, sammalt9 dl
siktet speltSlik gjør du det:
(Oppskriften gir 2 store brød i 2 liters former) Bløtlegg helkorn i minst 8 timer. Løs gjæren i lunken væske. Elt inn smakstilsetninger og alt det tørre i flere omganger. Elt til deigen slipper. Dekk den med plast og la den forheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter. Fjern plasten, spray med vann og sett brødene på rist på nederste rille i forvarmet stekeovn. Stekes først ved 250 grader i 15 minutter, deretter ved 175 grader i 30 minutter.