Empanadas fra Mexico
De gode, varmende empanadasene fra Mexico liker alle.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
rød chili150 g
ost, revet2 ts
koriander, malt1 ts
spisskum1 stk
tomatboks1 ts
sukker1 fedd
hvitløkSlik gjør du det:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Hakk løken og i små biter. Del chilien på langs, skrap ut frøene og hakk den i små biter. Stek løk og chili i olje til løken er blank.
Ha i kjøttdeigen og stek den til den får litt farge. Ha i tomatboksen og knus i hvitløken.
Ha i krydder og sukker. Rør godt og la det koke i noen minutter. Smak til med salt og pepper.
Stikk ut som små rundinger (eller skjær med kniv) av paideigen. Legg en god spiseskje på hver runding og brett sammen.
(Av deigen som blir til overs, klem eller kjevle den flat til flere rundinger).
Legg dem i en ildfast form (eller på stekebrett kledd med bakepapir). Dryss over revet ost.
Sett i ovnen og server når deigen er stekt og osten smeltet.