Asiatiske kjøttboller i salatblad
Oppskrift av: Caroline Hofberg
20 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
100 g
medisterdeig1 stk
eggeplomme1 stk
løk hakket2 stk
hvitløk sbåter2 ss
sesamfrø0.5 ts
sambal oelek0.25 ts
saltDressing med mynte
1 ss
rødvinseddik1 ss
limesaft2 ss
fiskesaus1 ss
demerara sukker1 stk
hvitløksfedd0.5 stk
chilipepper, rød, finhakket1 ss
mynte, frisk, hakketTil servering
Slik gjør du det:
Rør sammen alle ingrediensene til farsen.
Dypp hendene i kaldt vann og form 20 små kjøttboller. Stek dem i olje i 3–4 minutter, til de er så vidt gjennomstekte.
Legg opp salatblad og legg en kjøttbolle på hvert. Legg på strimlet løk, sesamfrø og urter. Server dressingen ved siden av.
Rør sammen alle ingrediensene til dressingen og la den trekke en stund. Hell den i små skåler når den skal serveres.