Endiviesalat
Oppskrift av: Sonja Lee
15 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
4 stk
endiviesalat2 stk
eple, rødt2 skiver
landbrødVinaigrette:
1 ss
dijonsennep1 ss
dijonsennep, grov2 ss
sherryeddik2 fedd
hvitløk1 ts
salt1 ts
hvit pepper, kvernet0.5 ts
sukker50 g
roquefort2 kvast
bladpersille0.5 dl
olivenoljeSlik gjør du det:
Tilberedelsestid: ca. 15 minutter Kutt hver endiviesalat på langs, i åtte deler. Vaskes godt. Vinaigretten tilberedes på følgende måte: Bland sennep, eddik, knust hvitløk, salt, pepper og sukker. Tilsett roqueforten, og rør om til det blir en jevn røre. Spe deretter sakte med oilvenolje under kontinuerlig omrøring. Vask og kutt eplene i to, fjern kjernen og skjær eplene i båter. Rist brødskivene, og skjær dem opp i brede strimler. Vend salaten forsiktig i sennepsvinaigretten, og legg salaten utover en stor tallerken. Stikk epleskivene inn i salaten. Til slutt legges de ristede brødstrimlene på kryss og tvers over det hele. Dryss hele persilleblader på toppen.