
Enkel laksemousse
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
200 g
rå laks efilet uten skinn og bein200 g
røyke laks uten skinn og bein3 ss
sitronsaft2 dl
crème fraîche2 ss
finhakket dill2 ts
rosépepper75 g
lodde rogn eller rognkjeksrognSlik gjør du det:
Skyll og tørk den rå laksen. Skjær bort buk/ryggfett fra fersk laks. Skjær fersk og røykelaks i 2 cm store biter. Legg fisken i en kjøkkenmaskin/ foodprocessor og kjør sammen til en jevn grov masse. Ha over i en arbeidsbolle og rør inn sitronsaft, crème fraiche og dill. Knus rosa pepper i hånden og vend inn i moussen.. Bland godt. Vend ev inn lodderogn. Legg en stor klatt mousse på toast og pynt med dill før servering.
Oppskrift: Andreas Viestad