Erlings bacalao fra Lofoten
Christopher Sjuve
1440 minutter
GryterettIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Vann ut fisken i 1 1/2 - 2 døgn. Skift vann flere ganger. Rens fisken godt for skinn og ben. Tørk den godt i kjøkkenpapir Rens og skjær poteter og løk i skiver. Varm olje og legg lagvis fisk, poteter, løk, hermetiske tomater blandet med tomatpuré og krydder. Kok opp og la retten trekke under lokk på svak varme til potetene og fisken er møre, ca. 1 time. Pass på at retten ikke svir seg i bunnen. Ikke rør men "rist" på kokekaret en gang i mellom. Bacalao kan også tilberedes i stekeovn i ildfast gryte med lokk ved 200 ºC i ca 2 timer. Flatbrød og sorte oliven smaker godt ved siden av. Tips: 1 kg "tørr" klippfisk gir ca. 1 1/2 kg utvannet fisk.