Falafel
Her får du en tradisjonell oppskrift på falafel med kikerter.
Oppskrift av: Helen Flink
45 minutter
Forretter og småretterIngredienser
6 porsjoner
300 g
kikerter0.5 stk
natron2 stk
loffskivee uten skorpe1 ts
salt3 fedd
hvitløk, presset3 ss
sitronsaft2 ss
spisskum, malt1 stk
egg2.5 dl
frityroljeSlik gjør du det:
1. Skyll kikertene godt under rennende kaldt vann. Legg dem i en stor bolle sammen med natron og hell på vann så det dekker. La stå natten over. 2. Legg loffskivene i bløt i litt vann i ca. 5 minutter. 3. Kjør de bløtlagte kikertene i en kjøkkenmaskin til konsistensen er glatt og myk. Klem alt vannet ut av loffskivene og bland dem med kikertene. Bland i resten av ingrediensene, smak til og la farsen hvile i ca. 20 minutter. 4. Form små, litt flate boller og friter dem i oljen til de er gylne. Serveres med pitabrød, salat og forskjellige sauser, f.eks. harissa (sterk rød saus), som du kan kjøpe ferdig eller lage selv.
Tips: Det går an å fryse ned både farse og ferdig falafel.