Favorittsjokoladekake med nøtter
En drøm av en sjokoladekake!
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
KakeIngredienser
Kakebunn
250 g
mandler, malte5 stk
egg200 g
sukker200 g
smør300 g
sjokolade, mørk150 g
hakkedevalnøtter100 g
hvetemelKrem til fyll
200 g
smør, mykt100 g
melisGlasur
1 dl
melis1 dl
kakao1 ss
kaffeSlik gjør du det:
Mal mandlene, visp egg og sukker til eggedosis og vend inn de malte mandlene. Smelt smør og sjokolade over svak varme. Grovhakk valnøtter, bland med hvetemel og bland dette i den smeltede sjokoladen. Vend sjokolade og nøtteblandingen inn i eggedosisen. Hell deigen i en smurt form og stek på nederste rille i varm stekeovn 175 °C i 45-50 min. Legg et bakepapir over hvis kaken blir for mørk/ mye stekt på toppen. Avkjøl på rist. Rør sammen ingrediensene til fyllet og til glasuren mens kaken avkjøles. Del kaken i to lag og ¾ av fordel fyllet på bunnen. Legg den andre bunnen over og bre resten av fyllet over kaken. Stryk glasuren lett over kremen på toppen av kaken. Bruk ev en gaffel til å lage et mønster eller dryss med revet sjokolade.