Festmousse med ørret
En luftig og smakfull mousse som kan serveres som forrett eller blant flere retter på en buffet.
Christopher Sjuve
240 minutter
Forretter og småretterIngredienser
6 porsjoner
500 g
kokt, renset ørret1 pk
lys aspik2.5 dl
vann1 dl
lettrømme2 ss
sitron, presset4 ss
majones1.5 dl
kremfløteSlik gjør du det:
Løs opp aspiken i kokende vann og avkjøl. Ha fisk, rømme, sitron og majones i en foodprocessor og kjør til alt er godt blandet. Rør inn frisk dill og røykt ørret. Tilsett aspiken. Pisk fløten og vend den forsiktig i fiskeblandingen. Fyll blandingen i en mønstret form som er skylt i kaldt vann. La formen stå kjølig i 2-3 timer. Hvelv moussen på et fat og pynt med røykt ørret, majones og frisk dill. Til forrett kan moussen lages i små former, en vanlig kaffekopp er en fin form. Tips: Moussen kan tilsettes reker, lakserogn eller kreps isteden for røykt laks.