Fisk en papillote

Fisk en papillote

Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

600 g

piggvar

1 ts

salt

250 g

reker

3 ss

smør

1 dl

hvitvin

Slik gjør du det:

I ovn ved 175° i ca. 20 minutter. Flå skinnet av piggvaren og skjær ut eventuelle ben. Del fisken i fire porsjonsstykker, dryss dem med salt. Damp blåskjellene til de åpner seg og rens ut skjellmaten. Rens rekene. Riv av fire store stykker matpapir. Legg et fiskestykke på hver med blåskjell og reker, fordel smør over og drypp vin på til slutt. Brett matpapiret sammen og legg pakkene med skjøten opp i ildfast form. Bak fisken midt i ovnen til den er gjennomkokt. Server fisken i papiret, eventuelt med hollandaise (se grunnoppskrift) og nye poteter eller brød. Tips: Hvis fisken pakkes i aluminiumsfolie kan den stekes på utegrill.

Kanskje disse også frister?