Fisk og grønnsaker i form
Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
lettsaltet torsk4 skiver
brød uten skorpe2 stk
tomat i skiver0.5 stk
squash i skiver1 stk
liten purre150 g
brokkoli1 ss
smør3 ss
vann100 g
muskat, revetSlik gjør du det:
Sett stekeovn på 225 grader. Skjær torsken i serveringsstykker. Smør en ildfast form og dekk bunnen med brødskiver. Legg skiver av squash og tomater over brødet og dryss litt salt over. Legg fisken over grønnsakene sammen med buketter av brokkoli og skiver av purre. Hell på vann, fordel smøret over fisken og dekk formen med aluminiumsfolie. Bak fisken midt i ovnen til den er ferdig, ca 15 minutter. Fjern folien, øk varmen og dryss ost over fisken. La den stå til osten begynner å smelte og få farge. Server retten med brød, pasta eller kokte poteter. Husk: Tiden i ovnen avhenger av om grønnsakene er frosne eller nylig forvellet og om fisken er iskald. Tips: Når du har dårlig tid kan du ta en pakke frossen grønnsakblanding.