
Fiskegrateng med yoghurt- og sennepsremulade
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 dl
koktfiskuten skinn og bein1.5 dl
ukoktmakaroniGratengsaus
2 ss
smør3 ss
hvetemel3 dl
melk1.75 ts
salt1 krm
hvit pepper1 krm
muskat, revet3 stk
eggYoghurt- og sennepsremulade
3 ss
fint hakketsylteagurk1 ts
hakkede, syltedekapers3 ss
fint hakkede krydderurter- persille, purløk, og kjørvel2 dl
matyoghurt2 ss
sennepSlik gjør du det:
Varm ovnen til 200 ºC. Damp fisk i en kasserolle i litt lettsaltet vann i 3-4 min.(Fiskekraften kan erstatte litt av melken i sausen.)
Kok makaroni og finhakket sjalottløk etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet. Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med melk. Kok opp sausen under omrøring. Smak til med salt og krydder. Avkjøl sausen litt og rør inn eggeplommer, fisk og makaroni. Stivpisk eggehvitene og vend/ skjær dem forsiktig inn i gratengsausen. Fyll gratengen i en godt smurt form. Dryss over strøkavring.
Stek gratengen på nederste rille i stekeovnen ved 200 ºC i 40-50 min. Fiskegratengen skal være stivnet helt igjennom. Server med kokte poteter og råkost av revene epler og gulrøtter og en dressing av presset sitronsaft og litt sukker. Tips: Fiskegrateng kan også lages på rå fisk, tilsett da 1 ss hvetemel ekstra i sausen og stek fiskegratengen 6-8 min lengre. Rå fisk tilsettes direkte i den hvite sausen. Yoghurt- og sennepsremulade: Bland alle ingrediensene, smak til med sitronsaft, salt, pepper og sukker.