
Fiskepakker i rispapir
Oppskrift av: Paul Løwe
20 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
450 g
hvit fisk efilet, som f.eks. breiflabb, steinbit eller flyndre1 ts
salt2 ts
karri2 ss
hvetemel2 ss
vann4 stk
rispapir ark3 ss
finhakket gressløk2 ss
peanøttoljeSlik gjør du det:
Del fisken i porsjonsstykker. Dryss salt, pepper og karri på hvert fiskestykke. Bland mel og vann i en bolle. Dypp rispapiret noen få sekunder i varmt vann slik at arkene blir myke. Legg arkene på en fjøl til tørking. NB! Ikke bruk kjøkkenpapir, da arkene har lett for å klebe. Legg noen korianderblader på midten av rispapiret. Legg på fisk og litt gressløk. Pakk fisken inn i papiret. Bruk mel- og vannblandingen som lim slik at alle skjøter blir tette. Varm oljen i en gryte. Stek pakkene 4-5 minutter på hver side, eller til fisken er gjennomstekt. Drypp noen dråper sesamolje over like før servering.