Fiskesuppe med fennikel og safran
Christopher Sjuve
10 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
0.5 kg
blåskjell400 g
laksefilet1 stk
purreløk2 ss
hvetemel8 dl
vann2 dl
hvitvin2 dl
kremfløte4 ss
hummer kraft1 ts
fennikelfrø0.5 g
safran2 stk
hvitløksfedd1 ts
sambal oelek1 stk
sitron, revet skall1 bokser
krepsehaler1 dl
dill, hakketSlik gjør du det:
Vask blåskjellene grundig. Kaste dem som ikke åpner seg når du kakker på dem. Skjær laksen i biter. Skyll og strimle purreløken.
Visp sammen mel, vann, vin, fløte, kraft, safran, hvitløk, sambael oelek og sitronskall i en traktørpanne eller gryte. Kok opp. Ha i blåskjell, laks og purreløk. La koke i 5 minutter.
Bland avrente krepsehaler og dill og strø over suppen.