Florintiner av sjokolade
De er morsomme å lage og gode å spise. Klarer du å gi dem i gave?
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
30 minutter
KonfektIngredienser
4 porsjoner
150 g
nøtter og tørket frukt (som appelsinskall, aprikoser, rosiner, tørkede bær etc)100 g
mandler, i skiver50 g
Nøtter (pistasj og hasselnøtter)50 g
smør, usaltet50 g
kremfløte75 g
sukker25 g
lønnesirup60 g
mel100 g
sjokolade, mørkSlik gjør du det:
Nok til omtrent 50 stykker
Forvarm ovnen til 180 grader. Kle et bakebrett med bakepapir (eller bruk silikonmatte).
I en bolle, bland sammen frukt, mandler og nøtter.
Sett en medium kjele på lav varme. Ha i smør, fløte, sukker og lønnesirupp til sukkeret er løst helt opp og blandingen så vidt bobler.
Vips inn melet. Vend inn frukt og nøtter med en tresleiv.
Bruk to skjeer og form små biter av blanding og legg dem på bakebrettet. Gi dem et lite trykk på toppen for å gjøre dem litt flatere.
Bak dem i ovnen i 10-12 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
Når florentinene er helt avkjølt, smelt sjokolade i vannbad. Dypp dem i sjokoladen og legg dem forsikig på bakepapir til de stivner.