Fløtegratinerte poteter
Oppskrift av: Ingrid Espelid Hovig
90 minutter
TilbehørIngredienser
5 porsjoner
12 stk
mellomstore poteter (1 kg)1 stk
purre3 fedd
hvitløk1 ts
timian (kan sløyfes)1.5 ts
salt2 krm
pepper2 dl
kremfløte0.75 dl
melk3 dl
ost, revetSlik gjør du det:
Skrell potetene og rens og vask purren. Skjær potetene og purren i skiver med food processorens skjæreskive, eller skjær i skiver for hånd. Legg potetene og purre lagvis i en lett smurt ildfast form. Fordel presset hvitløk, salt, pepper og eventuelt timian mellom lagene. Hell på en blanding av fløte og melk.
Dryss ost på toppen.
Stek ved 200 grader i 45-60 minutter.
Serveres til stekt eller grillet kjøtt, eller som en egen rett med brød.