
Fransk ostesuppe
Om du liker blåmuggost, digger du garantert denne. Bon appétit!
Christopher Sjuve
45 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
2 fedd
hvitløk1 stk
løk, finhakket1 stk
grønn paprika, finhakket1 stk
eple, grovt revet2 ss
smør1 ts
karri5 dl
grønnsaks buljong (utblandet)5 dl
melk200 g
blåmuggost4 stk
eggeplomme1.2 dl
kremfløte100 g
brødkrutongerSlik gjør du det:
Fres grovrevet eple og finhakket løk, hvitløk og paprika i smør i en kjele sammen med karri. Spe med buljong og melk. La suppen koke i noen minutter. Tilsett osten, delt i mindre biter og la den smelte ned i suppen. La suppen bli varm uten å koke. Smak den til med salt. Visp eggeplommer og fløte sammen og fordel i suppetallerkener. Hell den varme suppen over. Serveres med brødkrutonger og kryddergrønt.