Fylte friterte squashblomster
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
liten løk2 stk
finhakket hvitløk0.5 dl
olivenolje, extra virgin1 stk
finhakket chili1 stk
aubergine i terninger1 stk
squash i terninger2.5 dl
hakkede hermetiske tomater500 g
ricotta60 g
kapers, små18 stk
squashblomsterSlik gjør du det:
Det er ikke lett å få tak i squashblomster i Norge, men er du såpass heldig bør du prøve deg på denne retten med ratatouille. Ratatouille: 1.\tStek løken og hvitløken i olivenoljen slik at de blir myke, men ikke brune. 2.\tTilsett chili og stek i fem minutter til. 3.\tTilsett aubergine og squash og la det hele steke i fem ytterligere fem minutter. 4.\tHell over de hermetiske tomatene og kok i 15 minutter. Sett til side. Fylte squashblomster: 1.\tMiks ricottaen med kapers og krydder. 2.\tFyll en kremsprut med ostemiksen og bruk denne til å fylle blomstene med. 3.\tVarm nok olje til å kunne frityrsteke. 4.\tNår oljen er varm nok (når det bobler rundt en tresleiv), drysser du litt hvetemel over de fylte blomstene før de dyppes i frityrrøren. 5.\tLegg dem i oljen. Når de er gylne og krispe, tar du de opp og la de renne av deg på kjøkkenpapir. 6.\tLegg litt ratatouille på hver tallerken, skvett over litt ekstra jomfru olivenolje og dander de fylte friterte blomstene på toppen. Oppskriften er hentet fra www.bbc.co.uk/food