Gazpacho - kald suppe
Oppskrift av: Wenche Andersen
15 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
3 stk
plommetomat3 dl
tomatboks1 fedd
hvitløk1 stk
paprika1 stk
slangeagurk, i skiver1 stk
chili1 stk
sjalottløk1 potte
basilikum2 dl
olivenoljeSlik gjør du det:
- en kald grønnsaksuppe Rens og del alle grønnsakene i biter. Fjern frø og hinner fra paprika og chili. Ha alle grønnsakene, blader fra basilikum og litt av kraften/ vannet i en foodprocessor og kjør sammen til mos. Spe med kraft mens maskinen går. La gjerne suppen stå kaldt og "godgjøre" seg et par timer før servering. Før servering smak til med olje, sherryeddik, salt, pepper og ev sitron. Biter av friske grønnsaker, for eksempel hakket stilkselleri, grønn paprika og slangeagurk kan tilsettes suppen ved servering. En bolle med ristede brødterninger kan servers ved siden av, slik at hver og en kan forsyne seg selv. Suppen skal servers kald, gjerne i et glass. En cocktailpinne med en tynne skiver spekemat eller en liten bit god ost kan legges over glasset ved servering.