Gratinert aubergine med couscous
Christopher Sjuve
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
2 stk
aubergine2 ss
sitronsaft1 ss
olivenolje4 ss
parmesan, nyrevetFyll:
40 g
couscous2 ss
olivenolje1 stk
løk2 fedd
hvitløk, hakket1 stk
rød paprika i terninger10 stk
champignon1 stk
gul squash i terninger0.5 bokser
tomatboks1 ss
rød chili, finhakketSlik gjør du det:
Del auberginene i to på langs og bruk en skarp kniv til å skjære en linje rundt kjøttet ca. 1/2 cm fra kanten. Pensle med sitronsaft og olje. Legg auberginene med skallsiden ned på et oljet bakepapir og stek dem ved 200 grader C i ca. 30 minutter. Lag fyllet mens auberginene bakes i ovnen: Kok couscousen som angitt på pakken. Fres grønnsakene myke i oljen. Bland alle ingrediensene med den ferdigkokte couscousen. Fjern kjøttet i de ferdigbakte auberginene med en liten skje slik at bare skallet står igjen. Hakk kjøttet og bland det med resten av couscousfyllet som fordeles i de tomme skallene. Dryss over parmesan og sett det i stekeovnen til osten har smeltet. Server med østerssaus og frisk koriander.