Grillede grønnsaker på marokkansk vis
Oppskrift av: Matthew Drennan
30 minutter
GrillmatIngredienser
4 porsjoner
1 stk
aubergine2 stk
squash1 stk
paprika, rød1 stk
paprika, gul1 stk
butternut- gresskar2 stk
rødløk1 dl
olivenolje1 klype
safrantråder0.5 ts
sukker3 ss
chilisaus (harissa)1 bokser
hermetiske kikerter, skylt og avrent3 ss
hakket, frisk mynte4.5 dl
grønnsaksbuljong350 g
couscous100 g
smør, smeltetSlik gjør du det:
Denne retten er basert på tradisjonell marokkansk gryterett med grønnsaker og couscous, hvor grønnsakene blir kokt sammen med lamme- eller kyllingkjøtt. Her griller vi grønnsakene for seg og serverer vanlig couscous med smør til. 1. Skjær vekk begge endene på auberginen og squashen og sjær begge i 1 1/4 cm tykke skiver. del paprika i to, fjern stilk og frø og del 8 brede strimler. Skrell gresskaret, del det i to, grav ut frømassen og skjær kjøttet i 1 1/4 cm tykke skiver. Skjær halve av rødløk(ene) i 1/8 biter. Ha alt dette i en stor bolle. 2. Finhakk resten av rødløken. Varm 3 ss av olivenoljen i en stor kjele. Ha i hakket løk og la den frese i 3-4 minutter, til den er myk. Ha i hakkede tomater og safran, og la det småkoke på svak varme i 8-10 minutter. Tilsett sukker og harissa og la det koke i 1 minutt til. Ha i kikerter, koriander, mynte, grønnsakkraft, salt og pepper, og la det småkoke på svak varme i 10 minutter. Ta kjelen av varmen og sett til side. 3. Drypp resten av olivenoljen over grønnsakene, dryss på litt salt og pepper, og bland alt grundig til grønnsakene er helt dekket med olje. Grill grønnsakene over direkte middels varme i 4- 6 minutter på hver side, til de er møre. 4. Mål i mellomtiden opp couscousen og bløtlegg den i like mengder kokende lettsaltet vann i 5 minutter, til alt vannet er sugd opp og grynene er møre. Gni dem mellom fingrene for å fjerne eventuelle klumper. Hell couscousen i en dampkoker og dampkok den i 5 minutter. 5. Ha couscousen i en bolle og rør i det smeltede smøret. Fordel den på 4 tallerkener, hell 1 øse av den varme sausen ved siden av og server sammen med de grillede grønnsakene.