Grillede nakkekoteletter med brokkoli- og kålsalat
Ja, det er fullt mulig å få saftige nakkekoteletter på grillen!
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 porsjon
marinade, se egen oppskriftBrokkoli- og kålsalat
1.5 dl
yoghurt naturell, gresk type0.25 stk
sitron, saften av den1 fedd
hvitløk1 stk
liten brokkoli0.5 stk
sommerkål0.5 stk
rødløkSlik gjør du det:
Du får et saftigst grillresultat hvis du kjøper litt tykke nakkekoteletter. Tørk av kotelettene og legg dem i marinaden i noen timer. Oppskriften til marinaden finner du ved å følge linken nederst i saken.
Lar du kjøttet marineres i kjøleskapet, så ta det ut slik at det rekker å bli romtemperert før du legger skivene på en skikkelig varm grill. Fjern mesteparten av marinaden først. Grill på sterk varme i noen minutter på hver side til de får en gyllenbrun farge.
Legg skivene over på indirekte varme og la de ligge der til de er gjennomstekte. Det tar fra 4 til 8 minutter, avhengig av tykkelsen på skivene.
Rør sammen yoghurt og sitronsaft til salaten i en bolle. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og bland inn sammen med salt og pepper. Del opp brokkolien i små buketter og finhakk rødløken. Sommerkålen skjærer du opp i tynne strimler. Bland det inn i youghurten. Smak til og kjenn om salaten er passe krydret.