Svinesnitzel

Svinesnitzel

Svinesnitzel med en veldig, veldig sprø overflate - det blir ikke bedre enn med denne oppskriften.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Snitzel

  • 4 skiver

    flatbiff
  • salt og nykvernet pepper
  • 1 stk

    egg
  • 4 ss

    hvetemel
  • 4 ss

    griljermel
  • 2 dl

    cornflakes
  • olje
  • Remulade

  • 1 stk

    egg
  • 1.5 dl

    solsikkeolje
  • 2 ss

    kapers
  • 1 ts

    sennep
  • 8 stk

    sylteagurk
  • urter, friske
  • Smørdampede grønnsaker

  • 2 stk

    gulrøtter
  • 2 stilk

    stangselleri
  • 0.5 stk

    brokkoli
  • 2 ss

    smør
  • Slik gjør du det:

    Bank skivene flatere, slik at de blir jevne over det hele. Krydre med salt og pepper.
    Knekk egg på en flat tallerken. Visp lett.
    Legg hvetemel på en annen tallerken.
    På den tredje tallerkenen legger du knust (med nevene) cornflakes og griljermel, lett blandet.
    Vend kjøttet først i mel, så i egg og så i cornflakesblandingen.
    Stek snitzlene i godt med olje.Remulade
    Pass på at oljen og egget har samme temperatur. Kjør sammen med en stavmikser. Ha i sennep, hakket kapers, hakket sylteagurk og hakkede urter.
    Vend inn litt pisket krem og smak til med litt sitronskall.Smørdampede grønnsaker
    Del opp grønnsakene i omtrent like biter. Ha gulrøtter i en kjele med litt vann og smøret (smøret skal ikke dekke gulrøttene). Sett på lokk og la det koke i to minutter før du har i selleri.
    Ha tilslutt i brokkolibukettene. Kok under lokk til de er ferdig, omtrent 2-3 minutter.
    Servér svinesnizelen med grønnsakene og remuladen.

    Kanskje disse også frister?