
Svinesnitzel
Svinesnitzel med en veldig, veldig sprø overflate - det blir ikke bedre enn med denne oppskriften.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Snitzel
4 skiver
flatbiff1 stk
egg4 ss
hvetemel4 ss
griljermel2 dl
cornflakesRemulade
1 stk
egg1.5 dl
solsikkeolje2 ss
kapers1 ts
sennep8 stk
sylteagurkSmørdampede grønnsaker
2 stk
gulrøtter2 stilk
stangselleri0.5 stk
brokkoli2 ss
smørSlik gjør du det:
Bank skivene flatere, slik at de blir jevne over det hele. Krydre med salt og pepper.
Knekk egg på en flat tallerken. Visp lett.
Legg hvetemel på en annen tallerken.
På den tredje tallerkenen legger du knust (med nevene) cornflakes og griljermel, lett blandet.
Vend kjøttet først i mel, så i egg og så i cornflakesblandingen.
Stek snitzlene i godt med olje.Remulade
Pass på at oljen og egget har samme temperatur. Kjør sammen med en stavmikser. Ha i sennep, hakket kapers, hakket sylteagurk og hakkede urter.
Vend inn litt pisket krem og smak til med litt sitronskall.Smørdampede grønnsaker
Del opp grønnsakene i omtrent like biter. Ha gulrøtter i en kjele med litt vann og smøret (smøret skal ikke dekke gulrøttene). Sett på lokk og la det koke i to minutter før du har i selleri.
Ha tilslutt i brokkolibukettene. Kok under lokk til de er ferdig, omtrent 2-3 minutter.
Servér svinesnizelen med grønnsakene og remuladen.