Grillet chilimarinert steinbit med tomat-rosinkompott
Christopher Sjuve
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
steinbitfilet3 stk
sitron2 stk
rød chili, finhakket1 bt
aspargesTomat-rosinkompott
6 stk
sjalottløk, finhakket2 fedd
hvitløk, finhakket1 ss
olje2 ss
tomatpuré1 dl
hvitvin, tørr1 bokser
hakkede tomat er1 kg
plomme tomat er100 g
rosinerSlik gjør du det:
Start med kompotten. Fres løk og hvitløk i olje til det blir gyllent. Rør inn tomatpuré og la den frese med i noen sekunder. Når tomatpureen freser sammen med fett blir den rundere på smak. Tilsett hvitvin og hermetiske tomater. Dypp plommetomatene i kokende vann, flå av skinnet og del dem i to. Ta ut kjernene og kutt tomatkjøttet i små terninger. Ha dem sammen med resten og la kompotten småsurre i ca. 20 minutter. Rør inn rosiner og smak kompotten til med salt, pepper og oregano. Legg grillspyd av tre i vann. Skjær steinbitfileten i pene porsjonsstykker. Press saften av to av sitronene. Hell sitronsaft og chilipepper over fisken og la den trekke i ca. 1 time. Dryss på salt og pepper. Træ fisken på trespidd og stek den i grillpanne eller på grill penslet med olje i 3?4 minutter på hver side. Skjær den siste sitronen i båter, rens aspargesstilkene og grill sitron og asparges sammen med fisken. Server fisken nygrillet med den gode kompotten, eventuelt også poteter. Oppskriften er hentet fra godfisk.no