Grillmiks med kylling

Grillmiks med kylling

Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Skjær noen hakk i den tykke delen på kyllingklubbene/lårene. Træ 3 kyllingvinger inn på hvert trespidd. Trespiddene bør ligge 30 min i vann. Velg grillsaus 4x2, sur-søt grillsaus eller bruk halvparten av hver av dem. Bland alle ingrediensene til grillsausen og pensle kyllinglår og kyllingvinger med sausen. Krydre med salt og kvernet pepper. Ha litt olje på grillristen slik at ikke kjøttet fester seg. Pensle kyllingvinger og klubber/lår med grillsausene flere ganger under grillingen. Server resten av marinadene ved siden av sammen med avokadosalat, papayasalsa og baconpoteter. Bland alle ingrediensene til sur-søt grillsaus. Sett bollen i litt varmt vann og rør til ripsgeleen har smeltet. Pensle kyllinglår og kyllingvinger med sausen. Krydre med salt og kvernet pepper. Riv salaten, finhakk løken, del tomatene i to, agurken i tynn staver, del avokadoen og skjær i skiver. Bland salaten, hell over dressingen og legg på tynne skiver av parmesan. Bland alle ingrediensene til dressingen og hell over salaten. Bland alle ingrediensene til papayasalsaen og sett den kjølig til den skal serveres. Baconpoteter: Kok små nypoteter nesten møre. Bland noen spiseskjeer olje, salt, kvernet pepper, litt hakket timian, revet hvitløk og hell over potetene. Surr en skive bacon rundt og fest med en tannpirker som har ligget litt i vann. Legg de over på et dobbelt stykke folie som er penslet med litt olje. Grill/stek til baconet har fått farge og potetene er møre.

Kanskje disse også frister?