Grov kjøttpudding med kålstuing
Kjøttpudding med mais og paprika, hvit saus og god gammeldags kålstuing.
Christopher Sjuve
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 ts
salt500 g
karbonadedeig2 ss
potetmel1 stk
egg0.25 ts
pepper0.25 ts
maltmuskat(kan sløyfes)4 dl
kaldmelk1 bokser
(liten)maiskorn1 stk
rødpaprika, finhakketKålstuing
750 g
hodekål2 ss
smør2 ss
hvetemel4 dl
melk0.5 ts
saltSlik gjør du det:
Kjøttpudding: Rør salt godt inn i karbonadedeigen til deigen blir seig. Rør inn potetmel, egg og krydder. Ha i litt melk av gangen, mens du rører godt. Rør til slutt inn mais og paprika. Ha massen i en brødform. Sett den i en dyp langpanne og fyll på vann til det dekker ca 1/3 oppover formen. Stek på 180 °C i ca 1 time. Kålstuing: Kok hodekålen knapt mør i lettsaltet vann. La den renne av i et dørslag. Hvit saus: Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter. Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. Tilsett salt, og la sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til. Tilsett kokt avrent kål og smak til med salt og pepper. Serveres med kokte poteter.