Grove skoleboller med tomat og skinke

Grove skoleboller med tomat og skinke

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

4 porsjoner Bland sammen olje og vann/skummet melk. Varm blandingen til 37 °C (fingervarmt). Rør gjæren ut i litt av væsken, tilsett resten av væsken, salt, sukker og mel. Arbeid sammen til en en smidig deig. Tilsett olje og elt lett sammen slik at oljen smører seg rundt deigen. Dekk bakebollen med plast, og sett deigen til heving i 40 - 50 min. Mens deigen heves, lag fyllet. Surr finhakket løk og hvitløk i pannen til det er mykt. Tilsett tomatpuré, chilisaus og krydder, og la sausen trekke i 10 -15 min. Smak til med salt og pepper og ev mer krydder. Skjær skinke i små terninger og rør inn i tomatsausen. Ta deigen ut på et melet bakebord og del den i to. Kjevle hver del ut til avlange leiver og bre utover tomatsausen. Dryss over revet ost. Rull sammen fra langsiden, skjær i skiver og sett på bakepapirkledt stekebrett. Dekk med et klede og la bollene etterheve i ca. 30 min. Pensle med egg og dryss med revet ost. Stek i varm stekeovn 225 °C i ca 15 min, på midterste rille.

Kanskje disse også frister?