Gulrotrundstykker
Et spennende rundstykke som passer til alle dagens måltider.
Christopher Sjuve
120 minutter
BakverkIngredienser
2.5 dl
lettmelk0.5 pk
gjær2 ss
olje1 ts
sukker0.5 ts
salt0.5 ts
kardemomme, malt1.5 dl
gulrot, revet1 dl
solsikkekjerner0.5 dl
havrekli3 dl
sammalt hvete grov4 dl
hvetemelSlik gjør du det:
(8 stk) Varm melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett melk. Rør ut gjæren og tilsett olje, sukker, salt og kardemomme. Rør inn skrelte revne gulrøtter, solsikkekjerner (gjem noe til pynt), havrekli og sammalt mel. Tilsett halvparten av det siktede hvetemelet og rør om. Tilsett så halvparten av melet som er igjen osv. Elt deigen til den er passe fast og slipper bakebolle og redskap. Dekk bakebollen med plast eller arbeidstallerken og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter, på et lunt sted. Trykk deigen ned i bakebollen. Ha eventuelt litt hvetemel på benken før deigen tas ut og eltes lett sammen. Rull deigen til en tykk pølse. Del deigen på midten, del deretter hver del i to og disse delene i to, slik at du får 8 like store deler. Trill delene til runde rundstykker og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Dekk til med plast eller et kjøkkenhåndkle og la rundstykkene etterheve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter. Dusj eller pensle med vann, og strø over solsikkekjerner. Stekes i ca. 12 minutter på 230 °C. Avkjøles på rist.