Gulrotsuppe med koriander, servert med baconsandwich
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
1 stk
løk1 stk
poteter1 ss
rapsolje1.2 l
grønnsaksbuljong1 neve
koriander, ferskBaconsandwich (1 person)
4 skiver
mellomgrovt brød2 stk
tynne skiver baconSlik gjør du det:
Del skrellede gulrøtter i biter og hakk opp løken. Varm olje i en gryte og surr løken til den er blank (ikke brun). Tilsett knust/malt koriander, potet i terninger, og la surre i 1-2 min, legg i gulrøtter i biter og hell over grønnsaksbuljongen. Kok opp og la trekke i ca 20 min til gulrøttene er myke. Trekk kasserollen vekk fra platen, tilsett frisk koriander ( hold av litt til pynt). Bruk stavmikser og kjør sammen til en glatt suppe. Smak til med salt og ev litt pepper. Bruker du foodprocessor, sil av mesteparten av kraften før du moser gulrøttene og frisk koriander (med all kraften vil det renne over i foodprocessoren !). Hell de mosede gulrøttene tilbake i gryten med resten av kraften og varm opp. Server med brød eller baconsandwich. Baconsandwich: Smør brødskiver med baconost og legg to og to skiver sammen, de smurte sidene mot hverandre og snurr baconskiver rundt. Legg i et ildfast fat og stek på øverste rille i varm stekeovn 225 °C til baconet er sprøtt, 12-15 min.