Helstekt kylling med søtpotet og vanlige poteter

Helstekt kylling med søtpotet og vanlige poteter

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
90 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

1 stk

kylling

1 neve

timian

1 neve

basilikum

1 ts

paprika

1 ts

salt

Tilbehør

3 stk

søtpotet

500 g

poteter

0.5 stk

hvitløk

0.5 dl

olivenolje

1 ts

salt

Slik gjør du det:

Stekes på 200 grader i ca. 1 time og 10 minutter.
Legg kyllingen i en ildfastform. Grovhakk timian, basilikum og hvitløk og bland det sammen med resten av krydderet og smøret. Lag en lomme mellom kjøttet og skinnet på hvert av kyllingbrystene og fordel ca. halvparten av smøret i lommene.
Skjær to snitt på hvert av lårene. Gni resten av smørblandingen inn i kyllingkjøttet. Sett formen på nest nederste rille i stekeovnen.
Skrell søtpotenene og del dem opp i båter. De vanlige potetene kan du bare vaske og skrubbe godt før du deler dem også opp i båter. Ta av skallet på hvitløkfeddene, men la feddene være hele.
Ha alt dette oppi en brødpose sammen med olivenoljen, salt og pepper, og bland det godt. Når det gjenstår ca. 30 minutter av steketiden til kyllingen, har du grønnsakene oppi den samme formen.
Stikk en spiss kniv akkurat ned i benfestet til kyllingen for å sjekke om den er gjennomstekt. Er saften som renner ut klar, er kyllingen ferdig.

Kanskje disse også frister?