Helstekt kylling med søtpotet og vanlige poteter
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
kylling1 neve
timian1 neve
basilikum3 stk
hvitløksfedd1 ts
spisskummenfrø1 ts
paprika1 ts
gurkemeie1 ts
salt100 g
smør, romtemperertTilbehør
3 stk
søtpotet500 g
poteter0.5 stk
hvitløk0.5 dl
olivenolje1 ts
saltSlik gjør du det:
Stekes på 200 grader i ca. 1 time og 10 minutter.
Legg kyllingen i en ildfastform. Grovhakk timian, basilikum og hvitløk og bland det sammen med resten av krydderet og smøret. Lag en lomme mellom kjøttet og skinnet på hvert av kyllingbrystene og fordel ca. halvparten av smøret i lommene.
Skjær to snitt på hvert av lårene. Gni resten av smørblandingen inn i kyllingkjøttet. Sett formen på nest nederste rille i stekeovnen.
Skrell søtpotenene og del dem opp i båter. De vanlige potetene kan du bare vaske og skrubbe godt før du deler dem også opp i båter. Ta av skallet på hvitløkfeddene, men la feddene være hele.
Ha alt dette oppi en brødpose sammen med olivenoljen, salt og pepper, og bland det godt. Når det gjenstår ca. 30 minutter av steketiden til kyllingen, har du grønnsakene oppi den samme formen.
Stikk en spiss kniv akkurat ned i benfestet til kyllingen for å sjekke om den er gjennomstekt. Er saften som renner ut klar, er kyllingen ferdig.