Hjemmelagde fiskeboller
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Fisken må være helt kald før du maler den. Ta den derfor rett fra kjøleskapet. Skjær den i strimler og mal den, helst på gammeldags kvern, sammen med saltet. Vil du ha grov farse er det nok å male én gang. Fin farse maler du to ganger. Bruker du food-processor blir ikke farsen riktig så seig som med kvern, men resultatet blir likevel godt. Rør deigen med treskje til den blir seig. Rør inn pepper og egg og spe med væsken litt om gangen. Det er viktig å røre kraftig under speingen, slik at all væske røres godt inn før mer væske helles i, ellers skiller farsen seg. Den ferdige farsen skal være glatt og seig. Purrepuré Vask det grønne på purren og skjær opp i tynne ringer. Kjør purren i foodprosesor sammen med litt olje til en fin puré. smak den til med salt og pepper. Rør inn paprikaterninger og ca 0,5 dl purrepuré. Form litt store boller. Fukt hendene med kaldt vann og trill bollene så de blir runde. Kok opp vann med litt salt og legg i bollene. La dem trekke i 15?20 minutter, til de er gjennomkokte. Snu dem et par ganger så de blir jevnt kokt. Sausen: Smelt smøret til sausen og rør inn melet. Rør inn omtrent halvparten av den kokende melken og rør til det er glatt, spe så med mer melk til passe sauskonsistens. Denne sausen skal ikke være for tynn. Smak til med salt og hvit pepper. Server fiskebollene i sausen med kokte gulrøtter og persillerøtter eller andre grønnsaker. Kokte poteter hører også med.