Hul spaghetti med verdens beste bolognesesaus
Oppskrift av: Lise Finckenhagen og Kristin Jacobsen
60 minutter
PastaIngredienser
6 porsjoner
600 g
kjøttdeig100 g
bacon eller pancetta1 stk
løk2 fedd
hvitløk2 stk
gulrot2 stang
stangselleri2 bokser
knust tomat2 dl
rødvin5 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Kutt bacon i små terninger. Finhakk løk, gulrøtter, stangselleri, timian og hvitløk. Varm halvparten av oljen på middels varme i en stor stekepanne med høye kanter, og fres baconet til det begynner å bli sprøtt. Tilsett løk og hvitløk og la det frese i et par minutter. Løken skal ikke bli brun, men gyllen og myk. Tilsett gulrøtter, stangselleri og krydderne, og fres grønnsakene til de er myke og har fått litt farge. Brun kjøttdeigen i en annen panne med resten av oljen og hell den oppi pannen med grønnsakene. Tilsett vin, knuste tomater og kraft og la det hele småputre under lokk i en times tid - eller gjerne enda lenger! Kok pasta etter anvisning på pakken. Legg den ferdigkokte pastaen på en tallerken sammen med bolognesesausen. Dryss over parmesan, mozzarella eller annen ost.