Spagetti med squash og fetaost
Så godt, så enkelt!
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
20 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
400 g
spagetti3 ts
salt2 fedd
hvitløk0.5 stk
chili, rød1 stk
squash2 ss
olivenolje0.5 ts
maldonsalt1 kvast
oregano, frisk25 g
smør50 g
fetaostSlik gjør du det:
Kok opp vann i en stor kjele og ha i saltet. Vannet skal være like salt som saltvann i skjøen. Ha i spagettien og kok den etter anvisning på pakken. Når det er ca. ½ minutt igjen av koketiden, heller du spagettien over i et dørslag og lar den renne av.
Mens spagettien koker, finhakker du hvitløkfeddene og chilien og skjærer squashen i tynne skiver og har det i en stekepanne med høye kanter sammen med olivenoljen og Maldonsaltet. La det surre på forholdsvis svak varme i 4–5 minutter. Hakk opp krydderurtene og tilsett halvparten av dem i panna. La det surre videre. Ha over rikelig med nykvernet pepper og rør inn smøret.
Nå begynner etter all sannsynlighet spagettien å være ferdig. Så snart kokevannet er rent av, hvelver du den over i stekepanna og rører den sammen med hvitløken og olivenoljen.
Riv fetaosten opp i småbiter og rør den inn. Dryss over resten av urtene og server.