Pastasalat med grønnsaker og stekt chorizo
Du vet du ikke er langt unna et et godt måltid mat når du har en pose med pasta i skapet og en boks kremost i kjøleskapet.
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
Ingredienser
4 porsjoner
500 g
pastaskruer1 ts
salt1 stk
blomkål200 g
chorizopølse1 ts
olivenolje1 stk
paprika, rød0.5 stk
paprika, oransje12 stk
cherrytomater0.5 ts
salt og nykvernet pepper1 kvast
persillekvastSlik gjør du det:
Kok opp en kjele med vann og ha i både salt og pastaskruene. Kok den etter anvisning på pakken. Del opp blomkålen i små buketter og la dem koke med de siste 3 minuttene.
Ta ut ca. 1 dl av kokevannet før du heller pastaen og blomkålen over i et dørslag og lar det renne av. Hell det så tilbake i kasserollen og tilsett kremosten og halvparten av kokevannet du har tatt vare på. Rør rundt til osten har smeltet. Tilsett eventuelt litt mer av vannet, hvis det trengs for å få en kremete og fin konsistens.
Del chorizoen i små terninger og stek den i en panne sammen med olivenoljen på medium varme, til terningene begynner å bli brunflekkete. Her bruker jeg fersk chorizopølse, men du kan også bruke en speket versjon. Det går like bra.
Del paprikaen i små terninger og cherrytomatene i to. Bland alt. Smak til med salt og pepper. Hakk opp persillen, her bruker jeg flatbladet, men du kan også bruke vanlig krusperille, og bland inn.
Server!