Hysekaker
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 ts
salt1 ss
potetmel4 dl
melk0.25 ts
muskatnøtt1 stk
liten løk1 ss
gressløkTilbehør
Grønnsaker
Tomatsalsa
0.5 dl
rød vin eddik1 ts
tomatketchup1 ss
tomatpuré1 fedd
finhakket hvitløk1 stk
finhakket liten løk1 dl
olivenoljeSlik gjør du det:
Pass på at alle ingrediensene du skal bruke er iskalde. La gjerne melken stå i fryseren litt før bruk. Skjær fisken i biter og ha den i maskinene sammen med saltet. La maskinen gå til farsen er fast og seig. Tilsett væsken i porsjoner og rør godt mellom hver gang. Væskemengden kan variere avhengig av fisken. Tilsett potetmel og muskatblomme. Tilsett finhakkede gressløk og løk. Form kaker og stek disse gylne i smør/margarin. Server hysekakene i hamburgerbrød sammen med tomatsalsa, salat eller råkost og litt rømme. Tomatsalsa: Rør sammen ingrediensene og spe med olivenolje ev. soyaolje. Smak til med kajennepepper, salt og grovkvernet pepper.