Indisk linsestuing (daal) med røde linser
Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
200 g
linser, røde1 l
vann1 ss
ghee ELLER:3 ss
smør/nøytral olje1 stk
mellomstor løk2 fedd
hvitløk, finhakket/knust2 cm
ingefær, revet0.5 ts
salt0.5 ts
gurkemeie1 ts
spisskummenfrø1 ts
koriander, malt0.25 ts
chilipulverSlik gjør du det:
Rens og skyll linsene. Ha dem i en kasserolle sammen med vannet og gurkemeien. La det koke opp, og skru ned til lav temperatur. La linsene koke til de er blitt grøtete. Rør jevnlig mot slutten av koketiden slik at linsene ikke kleber seg fast. I mellomtiden varmer du opp en stekepanne med ghee, smør eller nøytral olje. Stek løken sammen med hvitløk, salt og krydder til løken er gyllen. Bland løk- og krydderblandingen inn i de ferdigkokte linsene. Pynt med frisk koriander. Server med basmatiris eller naanbrød.